Five Elements Cookbook

Objavte tajomstvo zdravého stravovania s Tradičnou čínskou medicínou! Vychutnajte si viac ako 50 lahodných a liečivých receptov v tejto praktickej príručke od šéfkuchárky a certifikovanej dietetičky Zoey Xinyi Gongovej.

Dostupnosť Ihneď (1 ks)
Môžeme doručiť do:
21.5.2024
Možnosti doručenia
Kód: 9780358622192
38,99 € –7 % 36,09 €
Five Elements Cookbook
five elements cookbook kucharska kniha 9780358622192 1
Novinka
38,99 € –7 %

O knihe v slovenčine:

Táto nádherná a praktická príručka od šéfkuchárky a certifikovanej dietologičky Zoey Xinyi Gongovej ponúka prehľadný a prístupný spôsob stravovania sa podľa princípov Tradičnej čínskej medicíny (TČM).

Kniha s viac ako 50 lahodnými receptami je skvelým úvodom pre začiatočníkov do sveta TČM. Zoznámite sa so základnou teóriou päťprvkového systému pre dosiahnutie rovnováhy a optimálneho zdravia. Nájdete tu tiež fotografický prehľad najčastejšie používaných liečivých ingrediencií (ako americký ženšen, kurkuma, reishi a ďalšie), ich liečivé účinky a spôsoby ich praktického využitia v kuchyni - či už v teplom čaji, posilňujúcom vývare z kostí, sladkom smoothie alebo vašom obľúbenom obede.

Viac ako 50 receptov v knihe dômyselne spája prísady s liečivými účinkami s ohľadom na ročné obdobie, trávenie, telesnú konštitúciu a špecifické potreby, ako sú menštruačné bolesti, nevoľnosť, úzkosť, krvný obeh, zdravie dýchacích ciest a ďalšie. Pre ľudí s diétnymi obmedzeniami obsahuje každý recept aj označenie vegánsky, bez orechov, bez mlieka, bez lepku, a navyše popis energetických vlastností podľa TČM a využitie jednotlivých ingrediencií. Recepty pokrývajú všetky jedlá dňa a rôzne typy pokrmov, vrátane nápojov a dezertov:

  • Sezamová granola s goji
  • Hummus z tekvice a lotosových semienok so surovou zeleninou
  • Miso polievka s reishi hubou
  • Celá dusená ryba so sójovou omáčkou a bylinkami
  • Horúca jahňacia polievka s rezancami
  • Šafranové varené víno

Táto praktická príručka s krásnymi fotografiami je ideálna pre všetkých, ktorí chcú jesť pre zdravie, výživu a radosť.

 

O knihe v angličtine:

A stunning and accessible guide to cooking with Traditional Chinese Medicine, featuring over 50 nourishing recipes to eat for healing every day by TCM chef and registered dietitian Zoey Xinyi Gong.

Chef and registered dietitian Zoey Xinyi Gong offers an incredibly fresh, elegant, and authentic approach to food therapy and a truly accessible guide to cooking with Traditional Chinese Medicine (TCM), a thousands-year-old practice for holistic wellness.

Named after a foundational theory of what balance and optimal health looks like, The Five Elements Cookbook is a stunning introduction to the beginner concepts of TCM and offers a photographic guide to the most commonly used medicinal ingredients (American ginseng, turmeric, reishi, and more), their healing properties, and how to use them seamlessly in your cooking—whether in a warm tea, restorative bone broth, a sweet smoothie, or your favorite dinner.  

Each of the over 50 delicious recipes ingeniously incorporates a food-as-medicine ingredient, with consideration for seasonality, digestion, and body constitution, and specific concerns, like menstrual pains, nausea, anxiety, blood circulation, respiratory health, and more. For those with dietary restrictions, each recipe also includes a key for vegan, nut free, dairy free, gluten free, plus the TCM energetics and uses. Recipes span all day and every meal, plus beverages and desserts:

  • Sesame Goji Granola
  • Pumpkin and Lotus Seed Hummus with Crudité
  • Reishi Mushroom Miso Soup
  • Steamed Whole Fish with Herbal Soy Sauce
  • Warming Lamb Noodle Soup
  • Saffron Mulled Wine

With beautiful photographs throughout, this soothing, practical guide is perfect for those looking to eat for healing, nourishment, and joy.

Dodatočné parametre

Kategória: Kuchárske knihy
Superhrdina, Séria: Rôzne
Autor: Zoey Xinyi Gong
Počet strán: 288
Prevedenie: Pevná väzba
Rozmer: cca 178 x 23 x 229 mm
Jazyk: po anglicky
Rok vydania: 2023
ISBN: 9780358622192

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: